Relacion mbi dëmet e shkaktuara nga përmbytjet e shkaktuara si pasojë e reshjeve të datës 01.12.2017 në Bashkinë Krujë.

1.Situata e dëmeve të shkaktuara në infrastrukturë

– Dëmet ne rrugë nacionale dhe rurale

1.Në bashkinë Krujë njësia Administrative Cudhi rruga nacionale Krujë – Qafështamë ka patur probleme serioze për shkak të reshjeve duke shkaktuar rënie të theksuar të inerteve rreshqitje te dherave bllokim të tombinove dhe te kunetave anesore ndersa ne Km 15 ne zonen e quajtur “Lugjt e Pules” eshte konstatuar problemi me serioz qe eshte shembja e pjeseshme e ures me gjatesi 10 metra dhe kalimi per mjetet motorike eshte i pamundur duke izoluar 5 fshatra dhe disa biznese te rendesishme te zones turistike te Qafe Shtames.

2.Po ne njesine Cudhi rruga rurale qe lidh fshatin Kroji i Madh me pjesen tjeter te Njesise eshte e pakalueshme pasi ka renie inertesh ne tere gjatesine e saj si dhe keputje te trasese se rruges ne hyrje te fshatit.

3.Rruga rurale Qafe corke-Ranze-Boville eshte e pakalueshme ne tere gjatesine e saj prej 10 km pasi ka keputje te trasese dhe prani te konsiderueshme te inerteve qe kane rreshqitur nga skarpatet e maleve.

4.Rruga rurale Qafe corke – Bruz Mal dhe Qafe Corke – Bruz zall eshte e pakalueshme pasi ka prani te theksuar inertesh ne rruge dhe shembje te saj ne disa pika.Rruga eshte e gjate 7 Km.

5.Rruga rurale e fshatit Shkrete me gjatesi 12 km eshte e pakalueshme ne tere gjatesine e saj.Ka keputje te trasese ne dy pike prerje me perrenjte malore sidomos ne afersi te lagjes Sakarrac.

6.Rruga rurale e fshatit Noje eshte e pakalueshme pasi eshte shembur ura qe lidh katundin e vjeter me rrugen nacionale Kruje – Qafe Shtame.

7.Rruga rurale e fshatit Mafsheq me gjatesi 8 km eshte pjeserisht e kalueshme si pasoje e pranise se larte te inerteve.

8.Ne njesine Administrative Nikel rruga rurale Bura – Mukje me gjatesi 4 km eshte e pakalueshme pasi ne tere gjatesine e saj ka erozion te theksuar, inerte si dhe keputje te trasese ne 3 pika.

9.Rruga rurale e lagjes se Deliajve me gjatesi 1.7 km eshte e pakalueshme pasi ka shkeputje te trasese nga erozioni ne 4 pika.

10.Ne Njesine Administrative Bubq rruga rurale Lixha – Mazhe e vogel me gjatesi 1.5 km eshte pjeserisht e kalueshme pasi ka demtime te medhsa nga erozioni.

11.Gjithashtu po ne kete njesi jane bere pothuajse te pakalueshme disa rruge rurale me gjatesi jo me shume se 1 km rruget Mallkuc – Tari, rruga e kodres Mazhe e Madhe – Varreza, Rruga e kodres Mazhe e Vogel – Varreza, Rruga e Kodres se Bubqit, Rruga Bregu i lumit – Bilaj, si dhe te gjitha rruget lidhese qe lidhin fshatin Murqine me pjesen tjeter te Njesise pasi ndodhen akoma nen uje.

12.Ne qytetin e Krujes kane ndodhur keto demtime rrugesh : .Rruga Shullaz dhe Dërvish e shembur nga erozioni i tokës gjatë shirave të fundit, e pakalueshme. E dëmtuar tërësisht në gjatësinë prej 40 m të dyja rrugët paralel. Shembur muri mbajtës i të dy rrugëve me lartësi 8 m. Dëmtuar edhe kanalizimet e ujërave të zeza. Rrezikohen një bllok me rreth 15 banesa private

13.Shembur muri mbajtës i rrugës “Skëndërbej” (rruga hyrëse e qytetit) me gjatësi 30 m dhe me lartësi 5 m perballe ish Shkolles se lire. Kalimi i automjeteve bëhet vetëm me një korsi.

14.Ura e lumit “Dro” e shembur me gjatësi 13 m nga 20 m që eshtë e gjitha. Edhe rruga deri tek ura është në gjëndje shumë të dëmtuar e cila ka sjellë izolimin e lëvizjes për banoret e fshatit Brret.

15.Rruga Zahari (Burgu) deri në Barkanesh qendër e bllokuar për shkak të gërryerjes nga shirat. E dëmtuar gjatë gjithë gjatësisë së saj rreth 1.5 Km, me erozione dhe rënie masivi dherash. E pakalueshme për automjetet dhe si pasojë fshati Barkanesh është i izoluar

16..Rruga “Lek Dukagjini” e lagjes barabit e bllokuar për shkak të shembjes së murit të një banori me gjatësi 28 m dhe lartësi 6 m.

17.Ne lagjen berbere nga prurjet e perroit malor te Kullve rrezikon shembjen muri mbajtes i nje banese private i cili mban dhe rrugen automobilistike Kruje – Barkanesh, rruge kjo qe perdoret per te shkuar ne Burgun e Vecante te Zaharise

– Dëmet në Ura

Ne Njesine Administrative Cudhi ne Km 15 te rruges nacionale Kruje – Qafe Shtame eshte konstatuar shembja e pjesshme e ures me gjatesi 10 metra dhe kalimi per mjetet motorike eshte i pamundur duke izoluar 5 fshatra dhe disa biznese te rendesishme te zones turistike te Qafe Shtames. Ne qytetin e Krujes ne km 7 ne drejtim te fshatit Brret eshte shembur ura mbi lumin Dro me gjatesi 20 metra.Kolonat qendrore prej betoni te ures jane shembur dhe ura mbetet e pakalueshme.

– Dëmet në shkolla

Ne Njesine Administrative Nikel ne fshatin Kurcaj ka rene catia e shkolles fillore e cila eshte e paperdorshme momentalisht si godine.Godina eshte nje kateshe dhe ka rreth 100 m2 cati me tjegulla.

– Dëmet në argjinatura dhe kanale kulluese

1.Ne njesine Administrative Nikel kanali kullues prej 1 km ne fshatin Tapize eshte shembur nga erozioni dhe eshte jashte funksioni.

2.Ne njesine Administrative Bubq, ne fshatin Ura e Gjoles, 1 km prane aksit Kombetar Fushe Kruje – Vore eshte bllokuar kanali kullues/Vadites me gjatesi 2 km.

3.Ne Njesine Administrative Thumane jane prezente keto problematika : Në fshatin Fushë Dërven, te familjet ku kalon kanali i parë kullues dhe shkarkues i ujërave të larta të Burizanes nevojitet ngritje e argjinaturës pasi uji i kanalit kalon mbi argjinaturë dhe përmbyt familjet te Nikoll Gjokeja.

4. Argjinatura e lumit Zezë që bashkohet me Ishmin dhe që kalon në fshatrat Dërven – Gramëz – Sukth Vendas ka nevojë për përforcim.

5.Në fshatin Sukth- Vendas pranë shkollës, argjinatura është më e ulët se niveli i saj. Nevojitet ngritje e saj me mjet.

6.Në Dukagjin të Ri nevojitet lirim i argjinaturës të ngritur nga banorët.në shtratin e lumit Drojë me mjet.

7. Në Bushnesh nevojitet pastrim i kaskadës deri te ura e tangut me mjet.

8. Per sa i perket Njesise Administrative Fushe Kruje ku ishin dhe pasojat me te medha te permbytjeve komplet shtrati i Lumit Zeze me argjinaturat, shtratin dhe skarpatet, eshte mjaft e demtuar dhe kerkon investim serioz sipas projektit qe kemi bere me qellim shmangjen njehere e mire te permbytjeve ne kete qytet qe jane bere te pervitshme duke shkaktuar deme kolosale.Shtrati i lumit zeze kerkon nderhyrje urgjente ne nje gjatesi te pakten 10 km ku te perfshihet dhe rindertimi i ures qendrore te qytetit te Fushe Krujes si nje nga shkaqet kryesore te daljes se lumit nga shtrati per shkak te mbledhjes se trungjeve ne kembet e ures.

2. Situata e demeve te shkaktuara ne banesa dhe biznese.

1.Si pasoje e reshjeve te dendura dhe daljes se lumenjve nga shtrati u permbyten tre lagje te qytetit te Fushe Krujes, konkretisht lagjet “Adem Gjeli”, “Bakushe Visha”, “Punetori” si dhe nje pjese e lagjes “Hasan”me rreth 5000 banore dhe rreth 1100 banesa pa llogaritur deme te konsiderueshme ne mbi 500 biznese te vogla dhe te mesm, duke future ketu dhe tregun e qytetit te Fushe Krujes ku ndodhen dhjetra biznese prane njeritjetrit. Prania e ujit ne banesa dhe oborre ne momentin e permbytjes shkoi rreth 1.5 metra duke shkaktuar deme te konsiderueshme ne orendi shtepiake, ne demtimin e infrastruktures ndertimore te banesave.

2.Ne Njesine Administrative Bubq kryesisht ne fshatrat Murqine, Mallkuc, Budull, Mazhe e Madhe, Mazhe e vogel, Bilaj u permbyten rreth 700 banesa private me prani uji ne oborre dhe brenda ne banesa rreth 1.5 m ne momentin e permbytjes per shkak te daljes nga shtrati te lumit Gjole, Tari.Kjo Njesi ka nje specifike te vecante ne krahasim me qyetin e Fushe Krujes pasi edhe me terheqjen e lumenjve ne shtratin e tyre natyral uji qendron me gjate per shkak te lertesise se ulet te terrenit dhe mund te konsiderohet si zona me e rrezikshme ne Bashkine Kruje persa i perket permbytjeve dhe sidomos fshati Murqine.Ne kete njesi operojne rreth 15 biznese te medha te cilat kane pesuar deme te konsiderueshme materiale.

3.Ne njesine Administrative Thumane pati permbytje kryesisht ne fshatrat Derven Koder, Derven Fushe, Dukagjin i ri me rreth 150 banesa te permbytura per shkak te daljes nga shtrati te lumit Zeze dhe Dro te cilat pershkojne keto zona.Po ashtu ne kete Njesi jane permbytur dhe rreth 40 biznese te vogla dhe te mesme duke pesuar deme te konsiderueshme materiale.

4. Ne Njesine Administrative Nikel nuk pati demtime ne banesa por kryesisht ne rreth 150 biznese te prodhimit dhe tregetimit te mobiljeve te cilat jane te akumuluara ne krah te rruges nacionale Kruje Tirane.Demi ne keto biznese eshte i pallogaritshem si ne pajisje prodhuese ashtu edhe ne mobilje te gatshme per tu tregetuar.

2. Situata e demeve te shkaktuara ne tokat bujqesore si dhe ne blegtori.

Si pasoje e permbytjeve, ne njesite Administrative Fushe Kruje, Bubq, Nikel dhe Thumane ne momentin e pare u permbyten rreth 1800 ha toke bujqesore 100 ha ng ate cilat ishin te mbjella dhe pjesa tjeter djerre kemi dëme të konsidurueshme.

Comments (123)

 • Vision 20 reviews

  That is a really good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Short but very accurate info… Thanks for sharing this one. A must read article.

 • chic sparrow sidekick

  Thanks for the marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you will
  certainly be an excellent author.I will make sure that to bookmark your site and may even keep coming back in the foreseeable future.
  I wish to encourage you continue your great posts, have got a nice holiday weekend!

  My site … chic sparrow sidekick

 • cPanel Website Hosting

  This page truly has all of the information and facts I wanted concerning this subject and didn’t know who to ask.

 • Clear nails plus website

  This is the right site for anyone who would like to understand this topic. You know a whole lot its almost hard to argue with you (not that I personally would want to…HaHa). You definitely put a new spin on a subject which has been discussed for a long time. Great stuff, just wonderful.

 • custom t-shirt

  This website was… how do I say it? Relevant!! Finally I have found something that helped me. Appreciate it!

 • maxi dresses

  I could not resist commenting. Very well written!

 • ProVen USA

  The next time I read a blog, Hopefully it does not disappoint me as much as this one. I mean, Yes, it was my choice to read, however I truly thought you’d have something interesting to say. All I hear is a bunch of crying about something that you could possibly fix if you were not too busy looking for attention.

 • Maquinas de coser usadas

  I was extremely pleased to find this website. I need to to thank you for your time for this particularly wonderful read!! I definitely really liked every part of it and i also have you saved to fav to check out new stuff in your site.

 • MagalyXAlmen

  You really allow it to be seem so easy along with your presentation having said that i find
  this topic to become actually something which
  I think I might never understand. It appears too complicated
  and very broad for me personally. I’m looking forward for
  your forthcoming post, I will try to find the hang than it!

  my homepage; MagalyXAlmen

 • How does Bio X4 work?

  Aw, this was an incredibly nice post. Spending some time and actual effort to generate a really good article… but what can I say… I put things off a whole lot and don’t manage to get nearly anything done.

 • 토토사이트

  Right here is the right site for everyone who wishes to find out about this topic. You understand a whole lot its almost hard to argue with you (not that I really would want to…HaHa). You definitely put a new spin on a subject that has been discussed for many years. Wonderful stuff, just wonderful.

 • a5 dotted notebook bullet journal

  I’m really experiencing and enjoying the design and layout of
  your respective site. It’s a very easy around the eyes which makes it far more enjoyable in my opinion ahead
  here and visit more regularly. Do you hire out a designer to produce your theme?
  Great work!

  Also visit my website a5 dotted notebook bullet journal

 • download movies free online

  Thank you Even so My business is experiencing problem with ur rss .

 • harga anti petir

  I absolutely love your site.. Great colors & theme. Did you create this web site yourself? Please reply back as I’m planning to create my very own website and would like to find out where you got this from or exactly what the theme is named. Appreciate it.

 • Destiny Lechlak

  I simply want to say I’m beginner to blogging and site-building and absolutely enjoyed this website. Most likely I’m want to bookmark your website . You surely have wonderful articles. Thank you for sharing with us your blog site.

 • nightprofit

  Oh my goodness! Incredible article dude! Many thanks, However I am going through problems with your RSS. I don’t know the reason why I can’t subscribe to it. Is there anybody getting the same RSS problems? Anybody who knows the solution will you kindly respond? Thanks!

 • visit my profile

  An impressive share! I have just forwarded this onto a coworker who was conducting a little homework on this. And he in fact ordered me lunch due to the fact that I discovered it for him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending time to talk about this matter here on your internet site.

 • Blood Balance Advanced Formula website

  Good site you’ve got here.. It’s hard to find high-quality writing like yours these days. I seriously appreciate individuals like you! Take care!!

 • Monika Elick

  Wow that was unusual. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say fantastic blog!

 • hop over to here

  Fantastic beat ! I would like to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

 • Maryland pool table movers

  Hello, you used to write great, but the last few posts have been kinda boring… I miss your super writings. Past several posts are just a bit out of track! come on!

 • try these out

  I simply want to tell you that I’m all new to blogging and site-building and absolutely savored this web page. Almost certainly I’m likely to bookmark your website . You surely come with excellent writings. Regards for revealing your blog site.

 • Skywalker Feminized Cannabis Seeds

  There is certainly a lot to know about this subject. I really like all the points you have made.

 • Resources

  I’ve been browsing on-line greater than 3 hours lately, yet I never discovered any interesting article like yours. It¡¦s pretty price sufficient for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content material as you probably did, the net might be a lot more useful than ever before.

 • szkolenia z digital marketingu

  There are actually a lot of particulars like that to take into consideration. That may be a nice point to convey up. I offer the ideas above as basic inspiration however clearly there are questions like the one you carry up the place the most important thing can be working in honest good faith. I don?t know if best practices have emerged around issues like that, however I’m certain that your job is clearly recognized as a fair game. Both boys and girls feel the affect of only a moment’s pleasure, for the rest of their lives.

 • digital marketing 3 month course

  Hello just wanted to give you a quick heads up. The words in your content seem to be running off the screen in Firefox. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The layout look great though! Hope you get the issue fixed soon. Thanks

 • digital marketing 101 course

  Normally I do not read post on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite nice article.

 • Bariatric Choice Vitamins

  I would like to thank you for the efforts you have put in writing this website. I am hoping the same high-grade site post from you in the upcoming also. Actually your creative writing abilities has inspired me to get my own website now. Really the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a great example of it.

 • White glove delivery

  Thanks for some other magnificent post. The place else may just anyone get that type of information in such an ideal way of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I’m at the search for such info.

 • need to renovate your home

  Definitely, what a fantastic site and instructive posts, I surely will bookmark your website.Best Regards!

 • Khabib

  I couldn’t refrain from commenting. Well written!

 • 분당출장마사지

  I love your blog. I’m touched. Thank an individual.

 • mp3 quack

  An outstanding share! I have just forwarded this onto a co-worker who was conducting a little homework on this. And he actually ordered me lunch due to the fact that I discovered it for him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to talk about this matter here on your blog.

 • mp3quack

  There is definately a lot to find out about this subject. I like all the points you’ve made.

 • foundation repair lehigh valley

  You completed several good points there. I did a search on the subject matter and found nearly all persons will agree with your blog.

 • company website

  I just want to tell you that I am very new to blogging and really liked your blog. Very likely I’m going to bookmark your site . You absolutely come with perfect well written articles. Thanks for sharing with us your blog site.

 • 마사지구인구직

  Your fantastic is great as in case it were being written by a writer. I will go to your blog often. Appreciate it always.

 • 슬롯 게임

  Best view i have ever seen !

 • 안전토토

  Best view i have ever seen !

 • Plumbing Services San Diego web link

  Fantastic web site. A lot of helpful info here. I am sending it to a few friends ans also sharing in delicious. And certainly, thank you for your sweat!

 • VitalFlow website

  I really like it whenever people come together and share views. Great website, keep it up.

 • Groundbreaking Report on VitalFlow for Prostate

  I was very happy to discover this page. I need to to thank you for ones time for this wonderful read!! I definitely loved every part of it and i also have you saved as a favorite to see new things on your website.

 • VitalFlow Updated

  The very next time I read a blog, Hopefully it won’t disappoint me as much as this particular one. I mean, I know it was my choice to read, however I truly believed you’d have something useful to talk about. All I hear is a bunch of complaining about something that you could fix if you were not too busy searching for attention.

 • 24 hour plumber Going Here

  Thanks a lot for giving everyone a very superb possiblity to read in detail from this blog. It is usually very pleasing and packed with a great time for me personally and my office co-workers to search your blog the equivalent of 3 times per week to find out the fresh guides you have got. And of course, I am also certainly amazed concerning the splendid ideas served by you. Some 4 areas on this page are undeniably the best I’ve had.

 • Santa Claus Village in Miami

  This is the right blog for anybody who wishes to find out about this topic. You understand a whole lot its almost hard to argue with you (not that I personally will need to…HaHa). You definitely put a new spin on a topic which has been written about for many years. Excellent stuff, just wonderful.

 • Santas drive thru village

  I quite like reading through an article that will make people think. Also, thanks for permitting me to comment.

 • 출장안마

  The very next time I read a blog, I hope that it won’t disappoint me as much as this particular one. After all, I know it was my choice to read, but I genuinely believed you would have something useful to say. All I hear is a bunch of crying about something that you could possibly fix if you were not too busy searching for attention.

 • Shengmilo-MX02 Mountain bike elettriche in vendita

  Just a smiling visitant here to share the love (:, btw outstanding design .

 • Graig Rourke

  Keep up the wonderful piece of work, I read few content on this web site and I believe that your web blog is real interesting and has got circles of great info .

 • 스포츠 베팅

  Best view i have ever seen !

 • 안전한 놀이터

  Best view i have ever seen !

 • 슬롯 머신

  Best view i have ever seen !

 • Esmeralda Watkinson

  Visit our site for information about securities based lending and more. There is information about stock and equity loans as well as application forms.

 • Kellye Wolny

  You completed some fine points there. I did a search on the subject and found mainly persons will agree with your blog.

 • Hip Dysplasia In Pit Bulls

  Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how can we communicate?

 • Room of choice delivery

  I really appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again

 • Ray Navaretta

  Thanks a lot for sharing this with all folks you actually understand what you’re speaking about! Bookmarked. Please also discuss with my site =). We could have a link alternate arrangement among us!

 • Shon Gorby

  Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your theme. Thanks a lot

 • Eugenia Budworth

  I am 43 year old female Thank you so much! I love sucking dick btw hmu

 • Isaiah Ridgill

  Hey, what kind of anti-spam plugin do you use for your blog.*:’;*

 • Delta 8 THC gummies

  This website was… how do I say it? Relevant!! Finally I’ve found something that helped me. Appreciate it!

 • Pretty Gaming

  This is a topic that is near to my heart… Cheers! Where are your contact details though?

 • Pest Control Sean

  If you are searching for the ultimate pest control company, look no further. These guys rock!

 • positioning hinges manufacturers

  Very great post. I simply stumbled upon your blog and wished to say that I’ve really loved browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing on your feed and I’m hoping you write once more very soon!

 • Yang Burrelli

  Thanks, I’ve been seeking for facts about this subject for ages and yours is the best I have found so far.

 • Eugenio Weig

  I tell all my friends to come to your site since you have such great info.

 • nails

  Oh my goodness! Amazing article dude! Thanks, However I am going through issues with your RSS. I don’t know the reason why I cannot subscribe to it. Is there anybody else getting similar RSS issues? Anyone who knows the solution will you kindly respond? Thanks!!

 • Mechanical Reasoning Tests

  A fascinating discussion is worth comment. I do think that you should publish more about this subject, it may not be a taboo subject but usually folks don’t speak about such subjects. To the next! Cheers!

 • Ricki Fulbright

  there are insurance agencies that are scam too so make sure that you deal with legit insurance agencies,.

 • Seth Lewis

  Great blog post! I’ll return to see your next article! Thank you!

 • Sandi Vandoren

  Having read this I believed it was really informative. I appreciate you finding the time and energy to put cara menebak togel singapore this information together. I once again find myself personally spending way too much time both reading and commenting

 • Linsey Vermette

  Magnificent web site. A lot of helpful information here. I am sending it to some pals ans additionally sharing in delicious. And obviously, thanks for your sweat!

 • backpack

  Your style is so unique in comparison to other people I’ve read stuff from. Thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just book mark this web site.

 • free horror

  I was more than happy to uncover this web site. I wanted to thank you for ones time due to this wonderful read!! I definitely liked every little bit of it and I have you bookmarked to look at new information in your blog.

 • free horror

  bookmarked!!, I love your website!

 • download lagu bts

  Oh my goodness! Incredible article dude! Many thanks, However I am having troubles with your RSS. I don’t know why I can’t subscribe to it. Is there anyone else having similar RSS problems? Anybody who knows the solution will you kindly respond? Thanx.

 • download life goes on

  When I initially commented I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now whenever a comment is added I receive four emails with the same comment. There has to be a means you are able to remove me from that service? Cheers.

 • Download Mp3

  This page truly has all of the info I needed concerning this subject and didn’t know who to ask.

 • Download Lagu

  This site truly has all the info I needed about this subject and didn’t know who to ask.

 • free horror

  Hello there! This blog post could not be written much better! Reading through this post reminds me of my previous roommate! He constantly kept preaching about this. I most certainly will forward this post to him. Fairly certain he will have a very good read. Thanks for sharing!

 • Martina Whapham

  Many thanks for taking a few minutes to line this all out for us. This kind of blog post has been very helpful to me.

 • Super Lemon Haze Feminized Cannabis Seeds

  Hi there, I think your website may be having browser compatibility issues. Whenever I take a look at your web site in Safari, it looks fine however, if opening in I.E., it has some overlapping issues. I just wanted to give you a quick heads up! Apart from that, fantastic site.

 • Erwin Visalli

  Having read this I believed it was rather informative. I appreciate you finding the time and effort to put Situs Judi Casino Online Terpercaya this short article together. I once again find myself spending a lot of time both reading and commenting

 • Latoya Kollar

  You seem to be very professional in the way you write.::’~*Man Manson

 • Amnesia Haze Autoflowering Feminized Cannabis Seeds

  Great post! We will be linking to this great content on our website. Keep up the good writing.

 • Blue Haze Feminized Cannabis Seeds

  Hi there! This blog post could not be written much better! Reading through this article reminds me of my previous roommate! He constantly kept talking about this. I am going to send this information to him. Pretty sure he will have a great read. Thank you for sharing!

 • Skincell Pro official website

  That is a good tip particularly to those new to the blogosphere. Brief but very accurate info… Thanks for sharing this one. A must read article!

 • YouTube Mike

  I really enjoyed this article. You are an excellent blogger. I’ll return to see another! Thank you

 • mamashop.com.au

  Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks, However I am encountering difficulties with your RSS. I don’t understand the reason why I can’t subscribe to it. Is there anybody else having the same RSS issues? Anyone who knows the solution can you kindly respond? Thanx.

 • 제주출장안마

  Spot on with this write-up, I really believe that this website needs much more attention. I챠ll probably be returning to read more, thanks for the information!

 • mamashop.com.au

  I needed to thank you for this wonderful read!! I certainly enjoyed every bit of it. I’ve got you saved as a favorite to check out new stuff you post…

 • mamashop.com.au

  I seriously love your blog.. Excellent colors & theme. Did you build this website yourself? Please reply back as I’m looking to create my very own site and would like to learn where you got this from or exactly what the theme is called. Thanks!

 • buy generic viagra

  I have to thank you for the efforts you’ve put in writing this blog. I really hope to view the same high-grade blog posts from you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my very own blog now 😉

 • mp3 quack

  bookmarked!!, I like your blog.

 • mp3quack

  Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this article and the rest of the website is also very good.

 • women panties

  I have seen lots of useful items on your web-site about pc’s. However, I’ve got the impression that notebook computers are still more or less not powerful sufficiently to be a good selection if you frequently do jobs that require a lot of power, including video touch-ups. But for world wide web surfing, word processing, and majority of other popular computer functions they are all right, provided you never mind the screen size. Thanks for sharing your thinking.

 • flirty underwear

  I will immediately grasp your rss feed as I can not to find your email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly allow me recognise so that I may just subscribe. Thanks.

 • ProstaStream Ingredients side effects

  Great information. Lucky me I discovered your website by accident (stumbleupon). I’ve bookmarked it for later!

 • wealth management celina texas

  I’m typically to blogging and i actually recognize your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your website and maintain checking for new information.

 • Tyson Cautillo

  Having read this I thought it was very enlightening. I appreciate you taking the time and effort to put slot online indonesia this short article together. I once again find myself personally spending a lot of time both reading and leaving comments

 • Merrie Patrick

  Good job on this article! I really like how you presented your facts and how you made it interesting and easy to understand. Thank you.Exie Strobl

 • Ted Siebens

  Having read this I thought it was really enlightening. I appreciate you taking the time and effort to put Tips Roulette Casino this article together. I once again find myself personally spending a significant amount of time both reading and commenting

 • click this

  As a Newbie, I am continuously exploring online for articles that can aid me. Thank you

 • bondage fun

  I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one these days..

 • black see through lingerie

  I truly enjoy reading through on this internet site , it holds fantastic content . “Violence commands both literature and life, and violence is always crude and distorted.” by Ellen Glasgow.

 • ProstaStream official website

  Pretty! This was an extremely wonderful article. Many thanks for providing this info.

 • Pool table movers

  I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing skills has inspired me to get my own web site now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

 • ProstaStream Frank Neal

  I must thank you for the efforts you’ve put in writing this site. I’m hoping to view the same high-grade blog posts by you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my own website now 😉

 • Top freelancer jobs

  Spot on with this write-up, I absolutely believe that this amazing site needs a lot more attention. I’ll probably be returning to read more, thanks for the advice!

 • Solar Power St Pete

  Thanks for writing this awesome article. I will be back to see more.

 • read for more

  I agree with your opinion. From now on I will always support you.

 • Top freelancer jobs

  Having read this I thought it was very informative. I appreciate you finding the time and energy to put this information together. I once again find myself personally spending a significant amount of time both reading and posting comments. But so what, it was still worth it.

 • Freelance marketplace

  Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this write-up and also the rest of the site is extremely good.

 • egybest

  When I originally left a comment I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get 4 emails with the same comment. Is there a means you are able to remove me from that service? Thank you.

 • Valentin Demarest

  Generally I don’t learn article on blogs, however I wish to say that this write-up forced me to try. Your writing taste is amazing. Thank you, very nice article.

 • water delivery

  You made some respectable points there. I looked on the internet for the issue and found most people will go along with with your website.press release

 • https://jbokeo.com/

  It’s hard to find educated people on this subject, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks

 • The un-silicon valley social network capmocracy.com

  I blog frequently and I truly thank you for your information. This article has truly peaked my interest. I will book mark your blog and keep checking for new details about once a week. I subscribed to your Feed as well.

 • Jarvis Monteith

  Good day! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a wonderful job!

 • The Patriots Social Network Capmocracy.com

  This site was… how do you say it? Relevant!! Finally I’ve found something which helped me. Kudos.

 • Not your mainstream social network capmocracy.com

  I like it when people come together and share thoughts. Great blog, stick with it!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>