E2818832-62AC-412C-AC53-529DCAC433CB5985A78A-622F-4B87-8D2A-31DF12416D7E

Fondacioni Shqiptaro-Amerikan per Zhvillim ne bashkepunim me Shoqaten TID Kruja, Bashkine Kruje dhe Agjencine per Zhvillim Rajonal 2, me mbeshtetjen e Znj. Eglantina Gjermeni dhe Z. Erion Veliaj organizojne eventin “Mozaik Kruje” . Nje dite dedikuar Krujes, ne Pazarin e Ri te Tiranes. Ne kete dite do te kete aktivitete te larmishme sipas programit te meposhtem:

11:00_Fjala përshëndetëse e përfaqësuesve të AADF, Bashkisë Krujë, Deputetes Znj. Eglantina Gjermeni dhe perfaqesuesit te AZHR 2.

11:15 _Hapja e Panairit te produkteve artizanale dhe te kulinarise.
Sofra krutane me perfaqesuesit e Grupit Karakteristik te Pleqve te Krujes.

11:15 – 12:00_ “Kruja Folk” , kenge dhe valle nga artistet me te mire krutane.

12:00 -12:30 _ Performance gatimi te kabunise , nje nga embelsirat tradicionale te Krujes.

12:30 -13:00 _ Improvizimi i berjes se rakise nga nje prodhues lokal.

13:00 – 14:00_ “Kruja Art Junior” , performanca artistike nga te rinj te talentuar krutane.

14:00 – 15:00_ Drama “Gjaku i Arbrit” e interpretuar nga nxenesit e Gjimnazit “Skenderbeu” .

15:00 – 16:00_ Muzike qytetare nga Kuarteti muzikor ( solist, violine, organo dhe kayon).

16:30 – 17:00 _ Venia ne skene e nje fragmenti te Dasmes Krutane.

17:00 – 17: 30 _ Performance e realizimit te nje qelesheje nga nje artizan i zones.

18:30 – 20:00 _ Koktej dhe sfilate me veshje qe nderthurin modernen me motivet tradicionale.

Ju mirepresim !