Në fshatin Sukth Vendas, të Njësisë Administrative Thumanë, u inagurua hapja e një xhamie të re, për besimtarët e zones.  Për administratoren e njësisë, Znj. Griselda  Mana , kjo zone është shembulli i një vlerë të rrallë, si tolerance fetare.

“Në prag të një dite të rëndësishme për besimtarët musliman, si  Kurban Bajrami , Ju uroj ta gëzoni xhaminë e re! Është një ogur i mirë, teksa kjo ditë e rëndësishme na gjen me nje ambient të ri, të paqtë në udhën drejtë Zotit, prandaj për mua është nder, ta ndaj këtë ditë me Ju” ndër të tjera, theksoi Znj. Mana.
c260fa1b-caf7-4603-976d-a78d7fd50004
Festimet që i takojnë kësaj dite shënojnë flijimin dhe sakrificën e njeriut në emër të besimit të Zotit dhe në emër të dashurisë për njeriun. Ajo përbën festën e madhe të mëshirës, të faljes, mirëkuptimit, mirësisë, vëllazërimit dhe paqes. Kremtimi i kësaj dite siç është bërë traditë filloi në orët e para të mëngjesit.

Me këtë rast, bashkia Krujë, Ju uron Gëzuar Kurban Bajramin.