Presidenti Pahor, u prit në qytetin e Krujës nga autoritet lokale, në një vizitë zyrtare. Kjo ishte vizita e parë e tij në Krujë, ku Ju dha dhe simboli i qytetit, Heroi Kombëtar “Gjergj Kastriot Skënderbeu”.

Në Krujë, Z. Pahor pa nga afër Kalanë e Krujës, e cila është dhe fortesa që mbrojti qytetërim evropian nga sulmet osmane, për 25 vite. Nën/Kryetari e Bashkisë Krujë, Z. Ilir Loci u shpreh- “Më vjen mirë që mirëpres, Presidentin e një vendi Mik, si Sllovenia që gjithmonë ka qenë në mbështetje të vlerave dhe aspiratës të shqiptarëve në BE”.

Presidenti, Pahor theksoi “Kruja është një qytet i jashtëzakonshëm, me një pozitë gjeografike fantastike dhe me një histori që rrallë e gjen në Ballkan”

Ndërkohë, Bashkia Krujë ka bashkepunime edhe me Bashki Sllovene, si Skofja Loka, ku bashkarisht po aplikojnë në fushën e shërbimeve sociale ndaj moshave te moshuara, ne thirrjet e BE.