Bashkia Krujë uron të gjithë besimtarët ortodoksë në Shqipëri “Gëzuar Pashkët”.

Përmes një fotoje të kishës së Shën Mërisë pranë Krujës, Kryetari i Bashkisë Z. Bushi, uroji që kjo festë shprese e reflektimi, të sjellë më tepër kujdes ndaj vetes, shëndet e më shumë optimizëm në këto ditë të vështira!

Në Bashkinë Krujë janë një sërë kishash pasi historia e këtij qyteti ka rreth 1000 vite ku popullsia ishte e Krishterë. Këtë e provon fondi i hershëm i toponomastikës së krishterë nga shek I- VII, pra para periudhës së dyndjeve sllaveve.
Shëmri (Shën Maria), kisha e Shën Ndreut në Kala. Kruja ka qenë pjesë peshkopatë vartëse ose suftagane e Peshkopatit të Dioqezës së Epirit të Ri. Kjo ndarja e re i përkiste epokës së Dioklecianit.

Në ballafaqimin e Kostandinopojës me Romën, Kruja si pjesë e Provincës së Epirit të Ri anonte nga Patriarkati i Kostandinopojës. Kjo sidomos nga Perandori Ilir Anastasi I që forcoi marrëdhënient me Kostandinopojën.

Kruja del më në lag si qendër fetare, pas dyndjeve sllave ku qendrat e vjetra u rrënuan si Amantia, Skampa dhe del më në pah Cerniku, Deja, Kruja, Kolonja, Devolli dhe Cerniku.

Gjithashtu, emri Croia del për herë të parë në dokumentat kishtare në Peshkopatin e Durrësit, në shek VI.