Dita e Dëshmorëve e cila përkujtohet çdo vit në nder të heroit tone Qemal Stafa i cili u vra më 5 Maji 1942, nga fashistët. Kjo datë u vendos të jetë ditë në përkujtim të gjithë të rënëve që luftuan për pavarsinë e Shtetit Shqiptar.

Ashtu si çdo vit tjetër u zhvillua ceremonia zyrtare e homazheve në Varrezat e Dëshmorëve të Kombit, ku zyrtarë, familje veteranësh, qytetarë të ndryshëm vendosën kurora me lule në nderim të të rënëve në luftën anti-fashiste.

Për Nën Kryetarin e Bashkisë Krujë, Z. Rraja, 5 maji është një ditë ku ne sot përulemi me mirënjohje me respektin më të paçmueshëm ndaj djemve e vajza të Shqipërisë që i dhanë të ardhmes së atdheut gjakun e tyre, jetën e tyre dhe ëndrrat e tyre”