Bashkia Krujë dhe Inspektoriati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit ka përfunduar fazën e parë me prishjen e 10 godinave publike, 17 pallateve në Thumanë dhe 1 pallati në Bubq. Këto godina janë dëmtuara nga tërmeti i 26 Nëntorit 2019 dhe Instituti i Ndërtimit kishte vendosur që këto godina duhet të rindërtohen nga e para. 

Godinat publike të shembura janë: institucionet arsimore në Thumanë, Bubq, Budull, Derven, Nuajë dhe Mukje, qendrat shëndetësore në Bubq dhe Borizanë, një godinë e arsimit parashkollor në Krujë, si edhe godina e administratës së Spitalit të Krujës. 

Gjithashtu, janë 18 pallate të shembura, prej të cilave 17 janë në Thumanë dhe vetëm 1 në Bubq. Sipas Z. Shuli, Kryeinspektori i Mbrojtjes së Territorit për Bashkinë Krujë, faza e prishjes së godinave do të vijojë, për çdo objekt të dëmtuar rëndë dhe të konfirmuara pas analizës së thelluar inxhinjerike!